شریعتی: پول فروش نفت را روزانه میگیریم/شرکای تجاری به دولت اعتماد دارند
- شناسه خبر: 2380
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۴ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۲۰:۱۴
- نویسنده:
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت:بیش از ۸۰ درصد منابع حاصل از فروش نفت به روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار میگیرد.
مالک شریعتی در گفتگو با خبرنگار مهر،درباره وضعیت فروش نفت کشور از زمانی که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است،اظهار داشت: گزارش وزارت نفت و دیوان محاسبات حاکی از آن است که فروش نفت ما و دریافت منابع ارزی حاصل از آن تقریباً به روند باثباتی رسیده است.
وی بیان کرد: درست است که در این زمینه هنوز به آن حدی که باید برسیم، نرسیدهایم، اما شرایط ما از گذشته بسیار بهتر شده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در حال حاضر میتوانیم با یک روند تثبیت شدهای پیشبینی کنیم که از محل فروش نفت میتوانیم چقدر درآمد داشته باشیم. علاوه بر این، منابع حاصل از فروش نفت را میتوانیم در اختیار بگیریم که بیش از ۸۰ درصد آن به روز در اختیار کشور است و مابقی آن هم حداکثر طی یک یا دو ماه در اختیار ما قرار میگیرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تثبیت شرایط به برنامهریزی دولت و کسانی که با ارز سروکار دارند، کمک میکند، ادامه داد: علاوه بر این، وضعیت صادرات و واردات ما میتواند مبنای دقیقتر و باثباتتری پیدا کند. امیدواریم این روند با یک مسیر مناسبی اصلاح شده و بهبود یابد و وضعیت فروش نفت ما از شرایط امروز هم بهتر شود.
شریعتی با اشاره به تفاوت رویکرد دولت روحانی و دولت رئیسی، اظهار داشت: معمولاً سیاستهایی که دولتها اعمال میکنند، در رفتار شرکای تجاری آنان اثر میگذارد. دولتی که همه برنامهریزیهایش مبتنی بر مذاکرات باشد، باعث میشود که شرکای تجاریاش راههای دیگری را دنبال کنند، به آن دولت خیلی اعتماد نکنند و حرف آن دولت را جدی نگیرند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در مقابل، زمانی که دولتی در مقاصد صادراتی و منابع درآمدی و ارزی خود تنوع ایجاد میکند، باعث میشود کشورهایی که با آنان همکاری میکنند، بتوانند اطمینان بیشتری به آن دولت داشته باشند که دولت سیزدهم اینگونه است.
وی با بیان اینکه تنوع سبد صادراتی و مشتریان و به خصوص تثبیت مشتریان با روشهایی مانند پالایشگاههای فراسرزمینی میتواند کمککننده باشد، گفت: توجه به روابط همسایگی هم بسیار مهم است. برای مثال، ما برخی از بدهیهای خود به کشورهای همسایه را با طلبهایمان به یک کشور همسایه دیگر تهاتر کرده و مشکل را حل کردیم. این کارها میتواند شرایط تثبیت شدهای را برای ما فراهم کند که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.