ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی و دندانپزشکی افزایش مییابد
- شناسه خبر: 1060
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ تیر ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۵۷
- نویسنده:
تهران – ایرنا – دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصویب ماده واحدهای در این شورا برای تقویت زیرساختهای بخش آموزش پزشکی و دندانپزشکی وزارت بهداشت جهت افزایش ظرفیت دانشجو در این رشتهها خبر داد.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سعیدرضا عاملی در حاشیه هشتصد و شصت و پنجمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این جلسه ماده واحدهای مبنی بر تقویت زیرساختهای وزارت بهداشت و درمان در حوزه آموزش پزشکی و دندانپزشکی تصویب شد که سازمان برنامه و بودجه و همچنین سازمان امور اداری و استخدامی اقداماتی به لحاظ تقویت منابع مالی و منابع انسانی انجام دهند تا زیرساختهای لازم را برای جذب دانشجوی پزشکی عمومی و همچنین دندانپزشکی فراهم کنند.
وی همچنین دستور دیگر این جلسه را بررسی گزارش دستگاههای مختلف درباره وضعیت اجتماعی و وضعیت حجاب و عفاف عنوان کرد و افزود: واقعیت این است که مطالبات مردمی در سطح گستردهای ناظر بر نگرانی از سلامت خانواده، سلامت فرزندان و سلامت نسل جوان است که گزارشهای ارایه شده نشان دهنده این است که مهندسیهای شبکهای شدهای برای تخریب نسل جوان صورت میگیرد و دامهای اجتماعی و فرهنگی زیادی برای توسعه کجرویهای اجتماعی بصورت شبکهای ایجاد شده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: هوشیاری نیروهای انتظامی و امنیتی کشور موجب برهم زدن شبکههای توطئه کننده بر علیه ملت شریف ایران به خصوص نسل جوان شده است. مردم بدانند آهنگ کشور تامین سلامت اجتماعی و صیانت از خانواده و جلوگیری از تعرض به حقوق نسل جوان است.
عاملی تصریح کرد: تأکید شورای عالی انقلاب فرهنگی بر انجام وظیفه همه دستگاهها نسبت به اجرا قوانین و مقررات مربوط به حجاب و عفاف است. کوتاهیها و کمکاریهای زیادی در این سالها وجود داشته است و میتوان به مسوولیتی که دستگاهها درباره تقویت شناخت اجتماعی و راهنمایی نسل جوان دارند، اشاره کرد. دستگاهها وظیفه تقویت مهارتهای اجتماعی را در مواجهه با خطرات اجتماعی دارند.
وی تاکید کرد: شبکه های ماهوارهای که همواره مسیر دین زدایی، هنجارزدایی و شکستن ارزشهای الهی خانواده را دنبال میکنند و همچنین استفاده از بستر فضای مجازی برای ترویج فرهنگ تردید، تشویش و رفتن به سمت لذت گراییهای که به نوعی فرد را گرفتار بهم ریختگی هویتی و سوق پیدا کردن به سمت مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی و همچنین ترویج فرهنگ طلاق و جدایی تحت عنوان استقلالگرایی در کانون فضاسازیهای اجتماعی قرار میدهد.
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، تلویزیونهای ماهوارهای با امتداد محتوای آنها در فضای مجازی تلاش بر ترویج تساهل اخلاقی و ترویج نسبیتگرایی اخلاقی و تنزل اخلاق به امر شخصی و فردی و الگوسازی موسیقیهای خشونت آفرین و عقلزداییهای ناشی از هیجانات افراطی هستند. نتیجه این نوع الگوی زندگی در درجه اول به مخاطر افتادن زندگی سالم و صلاح است.
عاملی ادامه داد: در واقع مبنای فعالیتها عمل به قانون و حمایت از سلامت خانواده و ارتقای سواد و توجه خانوادهها به انواع مسیرهایی که موجب توسعه کجروی اجتماعی و در بسیار موارد برهم زدن نظم اخلاقی زندگی و دور شدن از فرهنگ و سبک زندگی اسلامی را به دنبال میآورد.
وی افزود: بسیار از لذتهای لحظهای منشاء حسرت های بزرگ و پشیمانیهای غیر قابل جبران برای نسل جوان میشود. باید توجه کرد شبکههای ماهوارهای به دنبال عادیسازی مفاسد اجتماعی هستند. در فضای مجازی نیز بسترهایی برای به انحراف کشاندن جامعه فراهم میشود که آگاهی مردم از اینگونه فضاها میتواند کمک کند که طعمه رسانههای ماهوارهای و فضای مجازی نشوند. شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع سلامت اجتماعی و امنیت اجتماعی را هم در کنترل مفاسد اجتماعی و هم در جلوگیری از مبادی و منشاء و عوامل فسادآفرین دنبال میکند.
استاد دانشگاه تهران گفت: مطالعات اجتماعی نشان میدهد که نسبت معناداری بین آسیبهای اجتماعی وجود دارد، یعنی جامعه اعتیاد در واقع به سمت سایر مفاسد اجتماعی سوق پیدا میکند. کسی که گرفتار مصرف مواد مخدر میشود همان کسی است که به سمت مصرف مشروبات الکلی سوق پیدا میکند و از این مسیر سایر مفاسد اجتماعی که منجر به ضعیف شدن فرد و بنیان خانواده و توسعه تنهایی در جامعه میشود.، اتفاق میافتد.
عاملی اضافه کرد: واقعیت این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی همان مسوولیتی را که پدر و مادر نسبت به اعضای خانواده احساس میکند، نسبت به خانواده بزرگ ایران دارد. برای خانوادههای ایرانی اولین دغدغه سلامت دینی و معنوی فرزندان و پیشرفت و موفقیت آنها است. نظام حکمرانی کشور هم مهم ترین دغدغه خود را سلامت دینی و سلامت اجتماعی جامعه میداند و البته باید در سطح مساله و چالشهای اجتماعی اقدام کند. امروز مسوولیت کشور آرایش تلاش و همت برای جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی دارد.
وی مهم ترین اولویت در این راستا را جلوگیری از فساد سازماندهی شده ذکر کرد و گفت: گام مهم دیگر تقویت شناخت فردی و اجتماعی نسبت به مفاسد اجتماعی که بر علیه انسان و واقعا همه انسان ها است. عرصه رسانههای عمومی و اجتماعی بسیار مهم است و در بسیاری از مواقع به صورت ناخودآگاه برای مردم رفتارهای ناهنجار تولید میکند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تقویت سواد رسانهای نسبت به شناخت ماهیت رسانههای مهندسی شده برای تخریب ملت شریف ایران بسیار اهمیت دارد که در این راستا وظیفه رسانه ملی بسیار مهم و کلیدی است.
عاملی افزود: وظیفه نظارت و ارزیابی نسبت به اجرای قوانین مرتبط با حجاب و عفاف برعهده شورای عالی انقلاب فرهنگی است و وظیفه هماهنگی و رصد برعهده وزارت کشور و شورای اجتماعی کشور و ستاد هماهنگی که در این حوزه وجود دارد، است. حجاب یک واجب شرعی است که رعایت آن در درجه اول برای خود انسان با حجاب و عفیف ثمربخش است و به طور حتما جامعه سالمتری را بوجود میآورد و نوعی صیانت برای سلامت همه افراد و خانوادهها را فراهم میکند.
وی افزود: بدیهی است اقدامات فرهنگی برای تامین و دسترسی به تفریحات سالم، سبک زندگی الهی در این راستا نقش مهمی دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از مردم تقاضا کرد که نسبت به امر به معروف و نهی از منکر و نسبت به سلامت نسل جوان توجه بیشتری داشته و نسبت به جامعهای که در آن زندگی میکنند، مسوولیت پذیر باشند. به طور حتم رها کردن آسیبهای اجتماعی منجر به غلبه آسیبها بر زندگی همه ما خواهد شد البته زبان مهربانی، تامین شغل، اهمیت دادن به دیگران و تلاش برای حل مشکلات یکدیگر و بهرهمندی از اخلاق اسلامی و الهی در همه زمینهها، مهمترین جاذبه به یادماندنی و اثر گذار در مسیر زندگی است.
عاملی تاکید کرد: بی تفاوتی نسبت به جامعه و بطور خاص رها کردن نسل جوان باعث توسعه آسیبها میشود. در واقع نظریههایی که ناظر بر کنترل اجتماعی است حکایت از این دارد که اگر بسترهای مفاسد اجتماعی توسعه یابد به تبع آن فساد توسعه خواهد یافت و بسیاری از منشأهای مفاسد اجتماعی پیوند با جریاناتی دارد که توسط باندهای فساد و با حمایت منابع بیرونی حمایت و هدایت میشوند.