لزوم تهیه طرح اورژانسی برای نجات پتروشیمی آبادان / خلیلی، رئیس هیات مدیره تاپیکو: مشکلات پتروشیمی آبادان مربوط به 2 تا 3 سال اخیر نیست/ چنانچه اقدامات اصلاحی انجام شده، صورت نمیگرفت، وضعیت شرکت به مراتب بدتر میبود
- شناسه خبر: 11428
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۶ تیر ۱۴۰۳ ساعت ۲۱:۵۳
- نویسنده: modir
برگزاری جلسه فوقالعاده هیات مدیره تاپیکو ویژه بررسی و رصد آخرین وضعیت شرکت پتروشیمی آبادان؛
لزوم تهیه طرح اورژانسی برای نجات پتروشیمی آبادان / خلیلی، رئیس هیات مدیره تاپیکو: مشکلات پتروشیمی آبادان مربوط به 2 تا 3 سال اخیر نیست/ چنانچه اقدامات اصلاحی انجام شده، صورت نمیگرفت، وضعیت شرکت به مراتب بدتر میبود
جلسه فوقالعاده هیات مدیره تاپیکو ویژه بررسی و رصد آخرین وضعیت پتروشیمی آبادان صبح روز پنجشنبه، 15 تیر ماه جاری با حضور هیات عامل و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، معاون امور شرکتهای شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، اعضای هیات مدیره و سرپرست این پتروشیمی، مدیران ارشد تاپیکو و شستا و کارشناسان زبده صنعت پتروشیمی برگزار شد.
به گزارش قلم کارون از پایگاه اطلاعرسانی شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپنیوز)، نشست ویژه بررسی و رصد آخرین وضعیت پتروشیمی آبادان با حضور بابک افقهی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، حمیدرضا خلیلی رئیس هیات مدیره، علی سیفیان و اکبر محققی اعضای هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین، حسن جباری معاون امور شرکتهای شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا)، مدیر کل حراست شستا، اعضای هیات مدیره و سرپرست پتروشیمی آبادان، مدیران ارشد تاپیکو و شستا و برخی کارشناسان زبده صنعت پتروشیمی از جمله رحمان مارینی در محل ساختمان این شرکت برگزار شد. در این نشست ویژه چند ساعته که بهصورت صریح، صمیمانه و شفاف برگزار شد، آخرین وضعیت عملکرد تولید، درآمد عملیاتی و سود خالص، برگزاری مجامع و صورتهای مالی، پروژههای توسعهای و پروندههای مهم مولدسازی پتروشیمی آبادان با حضور مدیران و کارشناسان زبده مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار گرفت. در این جلسه بابک افقهی تاکید کرد: حداقل انتظار از مدیران ارشد پتروشیمی آبادان این است که مصوبات جلسه خردادماه امسال بررسی شرایط خاص شرکت پتروشیمی آبادان را که با حضور نمایندگان مردم شریف آبادان در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، مدیرعامل پتروشیمی مارون و مدیران ارشد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در محل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برگزار شده بود، بهدقت پیگیری کنند تا این مصوبات از جمله رفع مسدودی حسابهای این پتروشیمی عینا اجرا شوند. وی با بیان اینکه براساس این مصوبات نمایندگان مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی مسئول پیگیری استمهال بدهیهای پتروشیمی آبادان به دستگاههای اجرایی، نهادهای حاکمیتی و بانکها طی مدت 24 ماه شدند، گفت: همچنین در راستای خروج شرکت از ذیل ماده 141 قانون تجارت نیازمند به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها از طبقه اراضی و زمینهای پتروشیمی آبادان است که در همین راستا، نمایندگان مجلس موضوع انتقال اسناد اراضی پتروشیمی از شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی را پیگیری خواهند کرد. به گفته مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو)، پیگیری تمدید مجوز تخصیص پروپیلن به مدت سه سال به پتروشیمی آبادان از سوی معاونت برنامهریزی وزارت نفت از دیگر مصوبات این جلسه بود که قرار شد توسط نمایندگان مردم آبادان در مجلس پیگیری شود. در ادامه این نشست محمدرضا خلیلی، رئیس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) با اشاره به ارائه برنامه فوریتی احیای پتروشیمی آبادان در روزهای آینده، گفت: بررسی اسناد و مدارک پتروشیمی آبادان نشان میدهد مشکلات این پتروشیمی مربوط به دوره کوتاه مدت نیست بلکه ریشه در 10 تا 15 سال گذشته دارد.
وی با اشاره به اینکه عدم سرمایهگذاری در پتروشیمی آبادان در 10 تا 15 سال گذشته و عدم رسیدگی به وضعیت این پتروشیمی در سالیان گذشته در کنار بیتوجهی نسبت بهروزرسانی و تکنولوژیهای جدید منجر به وضعیت حاد فعلی پتروشیمی آبادان شده است، یادآور شد: مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی بارها با حساسیت موضوع پتروشیمی آبادان را پیگیری کرد به طوری که در این مدت دکتر نوروزی حتی بازدیدهایی از این پتروشیمی برای رفع مشکلات آن داشت.
خلیلی با اشاره به اینکه همه مدیران دستگاهها و نهادهای مختلف از جمله مدیران ارشد تاپیکو، شستا و نمایندگان مجلس نسبت به رفع مشکل پتروشیمی آبادان اتفاق نظر دارند، از شخص مدیرعامل تاپیکو که به صورت جدی به موضوع ورود کرد، تقدیر و تشکر کرد و اظهار داشت: با پیگیریهای دکتر افقهی، دستگاهها و نهادهای مختلف از جمله نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی پذیرفتند که در این باره اقداماتی هماهنگ و ضربتی برای رفع مشکلات این پتروشیمی انجام دهند.
رئیس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) تاکید کرد: اگر این گونه اقدامات هماهنگ و ضربتی درباره پتروشیمی آبادان انجام نمیشد، هماکنون این پتروشیمی اوضاع خیلی بدتری داشت.
وی با بیان اینکه برنامه فوریتی احیای پتروشیمی آبادان باید به دو بخش کوتاه مدت و بلندمدت شامل حوزه منابع انسانی، حوزه مالی و اقتصادی و حوزه عملیات و تولید تقسیم شود، گفت: در این برنامه اقدامات فوریتی باید کاملا شفاف باشند بهطوری که منابع، پیشرفت کار و زمانبندی دقیق اجرا در این برنامه مورد توجه قرار گیرد.
خلیلی با اشاره به اینکه کشور در دوران تغییر دولت است، افزود: فارغ از اینکه چه دولتی سرکار میآید، دربرنامه احیای پتروشیمی آبادان نباید باری روی دوش مجموعه جدید گذاشته شود، ضمن اینکه براساس تاکید مدیرعامل شستا، هر تصمیمی در این باره گرفته میشود، نباید معیشت کارکنان این پتروشیمی را تحت تاثیر قرار دهد.
پیش بینی میزان سرمایه گذاری برای رسیدن به هدف مشخص، استفاده از نظرات کارشناسان زبده صنعت پتروشیمی و توجه خاص به نقش زمان در تصمیمگیری را از دیگر تاکیدات رئیس هیات مدیره شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) برای تدوین برنامه احیای پتروشیمی آبادان بود.
وی از مدیران پتروشیمی آبادان خواست با توجه به مباحث طرح شده در جلسه، حداکثر تا شنبه آینده برنامه احیای این پتروشیمی را به مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین ارائه کنند تا به صورت فوریتی این برنامه تکمیل و تصویب شود..
در این جلسه سجاد میمنت آبادی عضو هیات مدیره و سرپرست پتروشیمی آبادان، رضا فرزادی رئیس هیات مدیره و مهران دهداری نژاد نایب رئیس هیات مدیره پتروشیمی آبادان و مدیران ارشد تاپیکو گزارشی از آخرین وضعیت فعالیت این پتروشیمی ارائه و پیشنهادات خود را برای بازگشت این پتروشیمی به وضعیت عادی ارائه کردند.
میمنت آبادی با تشکر از مدیرعامل تاپیکو برای برگزاری نشست وِیژه بررسی شرایط خاص پتروشیمی آبادان، گفت: در این جلسه برای نخستین بار وضعیت این پتروشیمی با حضور کارشناسان زبده صنعت پتروشیمی به صورت کاملا کارشناسانه مورد بررسی قرار گرفت. انشاالله برای این پتروشیمی تصمیماتی اتخاذ خواهد شد که در 60 سال گذشته انجام نشده است.
در ادامه رحمان مارینی، از کارشناسان زبده صنعت پتروشیمی نیز در این جلسه با تحلیل کارشناسی آخرین وضعیت پتروشیمی آبادان، بسته پیشنهادی خود برای نجات این پتروشیمی را ارائه کرد که بخشهایی از آن مورد استقبال قرار گرفت.
در پایان این نشست قرار شد برنامه فوریتی احیای پتروشیمی آبادان در روزهای آینده در شرکت سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین (تاپیکو) نهایی و در نهایت توسط هیات عامل این شرکت تصویب شود.
انتهای پیام /