به گزارش پایگاه خبری قلم کارون از روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، دکتر عزیز تراهی در نشست با مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، با بیان اینکه کشت نخیلات به عنوان یکی از مهمترین منابع درآمدزایی و اشتغالزایی در مناطق گرمسیری محسوب میشود، به همکاری در کلیه امور آموزشی و تحقیقاتی با صنعت نیشکر در این زمینه اشاره کرد.
وی افزود، با توجه به وجود نخلستانهای پربار در واحدهای هشتگانه توسعه نیشکر، این اقدام میتواند به توسعه و رونق بخش کشاورزی و افزایش سطح تولید و صادرات این محصول کمک شایانی نماید.
به گفته این مسئول، با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی خوزستان، ارقام سازگار و مناسب جهت کشت معرفی میشود تا توسعه نخیلات در صنعت نیشکر اقتصادیتر شود.
ظرفیت مناسب صنعت نیشکر در توسعه نخلستانها
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، از همکاری پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری در طرحهای توسعهای کشت نخیلات در صنعت نیشکر ضمن قدردانی کرد و این همکاری را زمینهساز رونق بیشتر اشتغال و اقتصاد منطقه برشمرد.
دکتر عبدعلی ناصری بیان کرد که وجود نخلستانهای فراوان در واحدهای نیشکری، فرصت مناسبی را برای توسعه نخیلات و همچنین راهاندازی صنایع تبدیلی و فرآوری خرما فراهم کرده است.
وی ورود مکانیزاسیون به مراحل «داشت» و «برداشت» خرما در تولید و افزایش راندمان و در نهایت ارتقاء این محصول را ضروری دانست و افزود، توسعه کشت نخیلات بر اساس طرحهای تحقیقاتی پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری که تخصصیترین نهاد در این زمینه است، میتواند کام خوزستان را از فرصتهای ایجاد شده شیرینتر از گذشته کند.
ناصری در ادامه به بیان قرابت نخل و نیشکر در تولید محصولات متنوّع پرداخت و گفت، نخل نیز همچون نیشکر هیچ دورریزی ندارد و از شاخ و برگ آن، محصولاتی به بار مینشیند که هم نفع اقتصادی دارد و هم حافظ محیطزیست است؛ در عین حال با «کشت میانکاری» میتوان بهرهوری از فضای نخلستانها را دو چندان کرد.
رویش نخلها در کشت و صنعتهای نیشکری
بر اساس این گزارش، در چند سال گذشته، کاشت درختان مثمر از جمله نخل در واحدهای نیشکری در دستور کار قرار گرفته و اخیرا نیز این شرکت با پیوستن به پویش «ایران سرسبز» در مسیر توسعه آن گام برداشته است.
رویش نخلها در کشت و صنعتهای نیشکری و ایجاد نخلستانهای زیبا از نخلهای «بریم»، «برحی»، «زاهدی» و «مجول» در واحدهای نیشکری نوید بخش آینده شیرین در گستره خوزستان است.
نخلهای شکربار در فصل خرماپزان و قامت سرسبز شکرستان در فصل برداشت نیشکر، کامها را شیرین میکنند و در سایهسار آن، رزق مردمانی صبور در گسترهی ایمان و تلاش، گسترده میشود.