پایگاه خبری قلم کارون از روابط عمومی نیشکر خوزستان: سال ۱۴۰۱ با همه فراز و نشیباش به پایان رسید؛ روزهایی که ماحصل آن برای صنعت نیشکر سرشار از آزمون بود و اندوختن تجربهای برای ساختن آیندهای شیرین. در این سال، بلندهمتان نیشکر با گذشت از سد بحران ها، با عزمی دو چندان، پشتکاری خستگی ناپذیر، خوزستان را میدانِ همّت خود کردند.
این همّت و عشق، در وصف نمیگنجد؛ همتی که ثمرهاش دستاوردهایی بود که در سال تولید دانشبنیان در صنعت نیشکر رقم خورد و عشقی که، بحرانها را با سختکوشی و تلاش جهادی، پشت سرگذاشت.
جوشش و کوشش صنعت نیشکر، بر این است که هر ساله استوارتر از پیش، در این مسیر گام بردارد تا اهدافی که مد نظر رهبر معظم انقلاب در حوزه خودکفایی و «اقتصاد مقاومتی» است تحقق یابد.
در سالی که به نام «تولیدِ دانشبنیان و اشتغالآفرین» مزیّن بود صنعت نیشکر برای تحقق این شعار، نهایت تلاش خود را به کار بست و برای نیل به سر منزل مقصود، با تمامی ظرفیتها، به پیش رفت.
از دریافت نشان دانشبنیان تا طرح شکر «کروی»
سال گذشته، کشت و صنعت حکیم فارابی یکی از کشت و صنعتهای هشتگانه نیشکری، نشان دانشبنیان در زمینه دارو و فراوردههای پیشرفته حوزه تشخیص و درمان را کسب کرد. این گواهینامه از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به این واحد نیشکری به دلیل تولید شکر دارویی اهدا شد.
همچنین در سالی که گذشت، برای اولین بار طرح پژوهشی تولید شکر دارویی «کروی» در این واحد نیشکری به اجرا درآمد. انحصار شکر دارویی کروی در اختیار کشورهای اروپایی است و با تولید این محصول در خوزستان، گامی دیگر در مسیر اقتصاد مقاومتی و صرفهجویی ارزی برداشته میشود.
تولید بِرند جدیدی از خوراک دام
از دیگر اقدامات دانشبنیان صنعت نیشکر در سال گذشته، به تولید نهادهای جدید با ارزش غذایی بالا در شرکت خوراک دام شعیبیه، منجر شد. این نهاده با ترکیب جدید سبوس، پروتئین، اوره، مکملهای دامی و … بهترین خوراک دام با کیفیت بالاست که از بقایای نیشکر تهیه میشود.
کام شیرین نیروگاه رامین از دانش نیشکر
طراحی و ساخت «پره» توربینهای نیروگاه رامین اهواز از سوی «راصد صنعت توسعه» از شرکتهای تابعه توسعه نیشکر دیگر اقدام دانشبنیان صنعت نیشکر در سال گذشته بود. این برای اولین بار در کشور است که یک شرکت داخلی موفق به ساخت پره ۱۳۴ توربینهای نیروگاه رامین اهواز شده است .
دستگاههای جدید در مزارع نیشکر
«کارنده نیشکر» از دستگاههایی است که حاصل نبوغ متخصّصین نیشکر است و روند ساخت آن در سال گذشته از سوی متخصصین کشت و صنعت نیشکر امام خمینی (ره) به سرانجام رسید. ساخت و بومیسازی دستگاه کارنده نیشکر با بهرهگیری از توان علمی و پژوهشی نیروهای جوان و خلاق شرکت توسعه نیشکر اقدامی موثر در افزایش بهرهوری، خودکفایی و بیاثر نمودن شرایط تحریمی است.
همچنین در سالی که مزیّن به تولید دانشبنیان بود از نخستین دستگاه «گراپ تراکتوری» طراحی و ساخت متخصّصین نیشکری، رونمایی شد. این دستگاه در سال تولید دانشبنیان از سوی متخصصین واحد تجهیزات مکانیکی کشت و صنعت نیشکر دهخدا طراحی و ساخته شده است.
دستاوردی که به افزایش تولید الکل طبی منجر شد
افزایش ظرفیت تولید الکل طبی نیز از دیگر دستاوردهای صنعت نیشکر در سال گذشته است. افزایش تولید الکل طبی، حاصل پژوهشهای سه ساله فاطمه شیخی پژوهشگر نیشکری است که محقق شد. این طرح دانشبنیان، تولید الکل طبی را به ۲۰ درصد بالاتر از ظرفیت اسمی رسانده و در عین حال، عمر مفید دستگاهها را نیز افزایش داده است .