پلمپ 40 رستوران و سفره خانه به دلیل عرضه قلیان در اهواز
- شناسه خبر: 2828
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۲:۴۴
- نویسنده: modir
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز از استمرار بازدید رستوران ها و سفره خانه های سنتی و اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات خبر داد .
شایسته شمی پور رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز،امشب در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، از استمرار بازدید رستوران ها و سفره خانه های سنتی و اجرای قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات خبر داد.
وی با تاکید بر انجام فعالیتهای فرهنگی و ارتقاء سطح سواد بهداشتی مردم، اولین قدم را انجام کار فرهنگی و افزایش فعالیتهای رسانه ای و آموزشی در سطح شهر با مضامین بهداشتی و مضرات و خطرات استعمال قلیان دانست و خواستار ورود بیشتر رسانه ملی در این راستا شد.
شمی پور افزود: متاسفانه فروش لوازم و ابزار الات مواد دخانی بخصوص قلیان به راحتی انجام می گردد و در خیلی از این مراکز با استفاده از ویترین های جذاب و وسوسه کننده بر تبلیغ آن افزوده و همین امر شاید بر تعداد مصرف کنندگان قلیان و بویژه نوجوانان بیافزاید.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز اظهار کرد: رواج استعمال مواد دخانی از جمله قلیان و سیگار در رستورانها و کافه ها می تواند زنگ خطری باشد که ابتدا کانون خانواده ها و سپس مسئولان فرهنگی جامعه را از بروز آسیبی بزرگ خبر می دهد،
این مقام مسئول گفت: مصرف مواد دخانی از جمله قلیان می تواند باعث افسردگی، رنگ پریدگی، سردرد، سرگیجه، اختلالات گوارشی، بروز ناراحتی های قلبی و عروقی و زمینه ساز ابتلا به انواع سرطان ها گردد. میزان مواجهه با دود در هر وعده مصرف قلیان معادل استعمال 80 تا 100 نخ سیگار است و آلودگی تنباکوهای معطر به ترکیبات سرطان زای قطعی همچون بنزن، فلزات سنگین و آلودگی تنباکو ها حین آماده سازی به برخی از مواد روانگردان، این دغدغه را دو چندان میکند.
رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز در پایان با بیان اینکه در سالیان اخیر مصرف این ماده دخانی که به اسانس های معطر آغشته است بین خانوادهها و جوانان گسترش چشمگیر و هشداردهندهای یافته است، گفت: از ابتدای سال 1401 تاکنون 40 رستوران و سفره خانه متخلف که اقدام به عرضه قلیان در اماکن عمومی نمودند در محدوده تحت پوشش غرب اهواز پلمپ و 87 مورد به مراجع قضایی معرفی و 118 جام قلیان نیز جمع آوری و معدوم شد.