کمتر از ۵ درصد دانشجویان با اختلالات مختلف وارد دانشگاهها میشوند
- شناسه خبر: 2946
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۹:۳۰
- نویسنده: modir
کمتر از ۵ درصد دانشجویان با اختلالات مختلف وارد دانشگاهها میشوند
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه کمتر از 5 درصد دانشجویان با اختلالات مختلف وارد دانشگاه می شوند، بر هم افزایی متولیان مشاوره و سلامت این سازمان بهمنظور تحقق هرچه بیشتر سلامت جسمانی و روانی دانشجویان تاکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری قلم کارون از گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در سی و چهارمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و یازدهمین گردهمایی مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در ۱۶ ماه گذشته متوجه اصطکاک میان دو مجموعه مشاوره و سلامت شدهام، این درحالی است که هر دو آنها متولی مشترکی در وزارت علوم دارند؛ بر این اساس به دنبال فرصتی بودم تا این مقاومت کاهش یابد.
وی افزود: همه ما برای سلامت جسمانی و روانی یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجوی دانشگاههای وزارت علوم، تدبیر و برنامهریزی میکنیم.
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با تاکید بر لزوم همافزایی متولیان مشاوره و سلامت سازمان، تصریحکرد: با همافزایی میتوانیم سلامت جسمانی و روانی که شایسته فرزندان میهن عزیزمان است را محقق کنیم.
نعیمی با بیان اهداف سی و چهارمین گردهمایی مدیران مراکز مشاوره و سبک زندگی و یازدهمین گردهمایی مدیران مراکز بهداشت و درمان دانشگاههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، گفت: انتقال ایدهها، تجارب و افکار مفید در جریان چالشها، قرار گرفتن صمیمیت میان مدیران و طرح سیاستهای دفتر با مدیران مراکز مشاوره و سلامت جزء اهداف ما در این گردهمایی است.
وی با اشاره به طرح ملی «پات» یا همان پیشگیری از افت تحصیلی دانشجویان، اظهار داشت: طرح ملی پات که جزئیات آن در چهارم بهمن سالگذشته تقدیم وزیر علوم شد، از دانشگاه علامه طباطبایی آغاز و پس از سنجش اثربخشی آن، در نهایت ملی شد.
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با تاکید بر لزوم پیشگیری و پیشدستی مراکز مشاوره و سلامت دانشگاهی، اذعان داشت: پژوهشها و غربالگری سالیانه ما نشان میدهد که کمتر از پنج درصد دانشجویان با اختلالات مختلف وارد دانشگاه میشوند، بر این اساس باید سازوکاری را در نظر گرفت که ورودی درمان کم شود، جوانانی که وارد دانشگاه میشوند جزو سالمترین قشر جامعه از نظر سن و شرایط هستند و باید بتوانیم جوانانی را که وارد دانشگاه میشوند با آموزش مهارتهای زندگی توانمند کنیم.
نعیمی گفت: به عنوان ستاد مرکزی باید ساختار و سیاست را تولید و جهتدهی کنیم. همچنین ضروری است پیشگیری و توانمندسازی را محور اصلی فعالیتها قرار دهیم؛ بر این اساس آئیننامههای هر دو بخش را اصلاح کردیم.
وی افزود: آئیننامه مراکز مشاوره را به عنوان مراکز مشاوره و سبک زندگی که پس از ابلاغ قانون جوانی جمعیت که ماده ۳۶ آن، تکلیف قانونی تاسیسی برای ما در نظر گرفته تا مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی ایرانی-اسلامی که با هماهنگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها خواهد بود، داشته باشیم، اصلاح کردیم. همچنین آئیننامه مراکز بهداشت و درمان هم در کارگروه HSE دفتر مورد بازبینی قرار گرفت و در نشست ارومیه در کمیسیونی تخصصی بررسی شد.
نعیمی ادامه داد: چالشی که در این رابطه وجود دارد این است که معاونتهای پژوهشی که متولی کارگاهها و آزمایشگاهها هستند در HSE در بحث ایمنی مباحثی دارند که باید با تأنی (درنگ کردن) بیشتر تصمیمگیری شود، در نتیجه هنوز تعیین تکلیف نشده است.
وی تصریح کرد: اکنون سلامت جسمانی و روانی را میسنجیم متاسفانه تعداد کمی از دانشگاهها در این خصوص به دفتر کمک کردهاند. تعداد فارغالتحصیلانی که به این پرسشنامهها پاسخ دادهاند حدود ۵ هزار نفر بودهاند در حالی که جامعه آماری باید بالای ۳۰ هزار نفر شود تا سطح معناداری پیدا کند.
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با بیان این که برای منشا اثر بودن باید نقطه هدف وجود داشته باشد، گفت: تلاش میکنیم کمیسیونهایی را که بر اساس ضرورتهای جامعه دانشگاهی در حوزههای مشاوره، سلامت و برخی نیز در هر دو مشترک هستند، تقویت کنیم.
نعیمی، تشکیل ۱۳ کمیسیون؛ آسیبشناسی مسائل روز، امید و نشاط، ازدواج دانشجویی و مدیریت روابط عاطفی، پیشگیری از افت تحصیلی (پات)، چالشهای درس مهارتهای زندگی دانشجویی در دانشگاه، تغذیه سالم، HSE و نظارتهای دانشگاهی، سلامت آب و مواد غذایی، مدیریت پسماند و مشکلات بهداشتی دانشگاه، سبک زندگی ایرانی- اسلامی، پیشگیری از مصرف دخانیات و سوء مصرف مواد، پیشگیری و درمان رفتارهای خود آسیبرسان و رویکرد نوین پیشگیری از HIV در این گردهمایی برای داشتن خروجی روشن و دستیابی به مجموعه سیاستها و راهکارهای حرکت به سوی نقطه مطلوب را بسیار مناسب دانست.
نعیمی اظهار داشت: برخی مباحث پیشگیری میان ما و بخش فرهنگی مشترک است و باید در قالب آئیننامه آنها را مشخص کنیم. ما وارد فعالیتهای محض فرهنگی نمیشویم زیرا این بخش متولی و سیاستگذاری خاصی دارد، اما فعالیتهایی در محور سلامت که بتواند این توانمندسازی را انجام دهد در راستای کار ما نیز قرار میگیرد.
مدیرکل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان، تصریح کرد: در بازبینی آئیننامه مراکز مشاوره اردوهای سلامت محور را در نظر گرفتهایم که پس از رفع اشکالاتی که معاونت حقوقی وزارت علوم بر آن وارد کرده است، ان شاءالله تا پایان سال ابلاغ میشود.
نعیمی با بیان تاریخچه دفاتر مشاوره و سلامت دانشگاههای وزارت علوم و اشاره به سخنان رییس دانشگاه هرمزگان، اظهار داشت: باید با طراحی انسانی سالم به لحاظ جسمانی و روانی، زمینهساز رشد شخصیتی و علمی شویم و لزوم نیل به این هدف مهم مهندسی و طراحی درست است.
مدیر کل دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان با قدردانی از تلاش رییس سازمان امور دانشجویان برای دریافت بودجه مستقل، گفت: با تلاش رییس سازمان امور دانشجویان با سازمان برنامه و بودجه، مرکز پژوهشهای مجلس و کمیسیونهای اجتماعی و بهداشت، نشستهایی داشته و خواهیم داشت تا به امید خدا بتوانیم برای حوزه مشاوره و سلامت بودجه مستقل دریافت کنیم.