راهکارهای سازنده برای تحقق “مهار تورم و رشد تولید” شعار سال رهبری/نویسنده: استاد احمدزاده
- شناسه خبر: 3902
- تاریخ و زمان ارسال: ۵ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۱۳
- نویسنده: modir
مروری بر آسیب ها و پیامدهای ناشی از تورم در زندگی روزمره/یادداشت روز
تورم و بیکاری از مهمترین مسائلی هستند که امروزه افراد جامعه بیش از هر چیز با آن سروکار دارند. نگاه افراد از میزان تورم با مقدار واقعی آن در برخی موارد متفاوت است. با محاسبه نرخ تورم میتوان به دولت کمک کرد تا گزینه سرمایه گذاری مناسبی را متناسب با شرایط انتخاب نماید. اما معایب قابل توجه تورم، بر روی زندگی افراد جامعه بر کسی پوشیده نیست. چنین افزایشی در سطح عمومی قیمتها، تاثیر زیادی بر رفاه خانوارها میگذارد و آنها را با مشکلات بسیاری روبرو میکند. به عنوان مثال، بزرگترین سهم در محاسبه تورم به مسکن و پس از آن به خوراکیها اختصاص دارد. بنابراین تغییر شدید قیمت مسکن و خوراکیها بر روی تورم تاثیر زیادی میگذارد و در این شرایط بسیاری از مردم دنبال راه چاره میگردند، اما باید گفت بطور کلی تورم یک پدیده پولی است و خانوارها در بُعد فردی نمیتوانند برای مقابله با آن راهکار مناسبی ارائه کنند. تحلیل آمارهای نقدینگی در سال گذشته از نگاه آگاهان اقتصادی گویای نکات قابل تأملی است که نشان میدهد مجموعه مدیریتی دولت درصدد یافتن راهکارهایی بمنظور مهار و کاهش نرخ تورم است. یک حساب سرانگشتی نشان میدهد در صورتی که کسری بودجه ۳۵۰ هزار میلیارد تومان باشد، حدود ۷۰ تا ۱۰۵ درصد تورم در انتظار اقتصاد است. این بدان معناست که اقشار متوسط و ضعیف باید حداقل حدود ۷۰ درصد بیشتر از سالهای گذشته برای کالاهای اساسی هزینه کنند. نکته قابل تامل دیگر در موضوع کسری بودجه، سیاست دولت در مواجه با رقم تورم است که به نظر میرسد دولت باید توجه ویژه ای در صلاحیت نامزدهای انتخاباتی و میزان آگاهی آنها در اقتصاد در نظر گیرد. واقعیت این است که میزان کسری بودجه به هر دلیلی که باشد (تحریمها یا …)، در حالی مطرح است که به نظر میرسد شرایط سختی برای اقتصاد کشور فراهم شده است و دولت درصدد است با دست پر و با برنامههای اقتصادی و کارشناسی شده دقیقتری به این موضوع توجه کند.
بنابه گفته محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس (جوابیه) و به نقل از گزارش دنیای اقتصاد (روزنامه:۵۶۴۸)، بررسی ارقام و اعداد بودجه سال گذشته، نشاندهنده این واقعیت است که تراز عملیاتی بودجه کشور براساس منابع پایدار و سایر درآمدهای مرتبط مجموعا ۶۰۰ همت در مقایسه با هزینههای اجتنابناپذیر مجموعا حدود۱۰۰۰ همت، بیانگر کسری بودجه عملیاتی حدود ۴۰۰ همت است که طبیعتا دولت باید در بودجه۱۴۰۲ راهکاری مهم و اساسی برای افزایش درآمدهای پایدار برای حذف یا حداقل کردن ناترازی عملیاتی بودجه جهت جلوگیری از تبعات افزایش نرخ رشد نقدینگی و نرخ تورم (نرخ متوسط تورم حدود ۳۵ درصدی طی۵ سال اخیر) در دستور کار قرار دهد.
تاکید و توجه رهبر انقلاب بر موضوع معیشت مردم و اقتصاد و نامگذاری سال۱۴۰۲
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی بهمناسبت آغاز سال ۱۴۰۲ هجری شمسی ضمن تبریک سال نو به آحاد ملت ایران، مهمترین مسئله کشور در سال گذشته را موضوع اقتصاد و معیشت مردم دانستند و با تاکید بر اینکه امسال نیز اقتصاد، مسئله اصلی کشور است، شعار سال ۱۴۰۲ را «مهار تورم و رشد تولید» اعلام نمودند و اظهار داشتند: مشکلات گوناگونی، در زمینهی فرهنگی و سیاسی وجود دارد. ولی مسئلهی اصلی و محوری در سال ۱۴۰۲ مسئلهی اقتصاد است و اگر بتوانیم با همت مسئولین مشکلات اقتصادی را کاهش بدهیم، خیلی از مسائل دیگر کشور حل خواهد شد که در این راستا هم دولت، هم مجلس شورای اسلامی و هم فعّالان اقتصادی و گروههای مردمیِ جوان باید تلاش کنند. ایشان با تاکید بر موضوع تولید بیان داشتند: یکی از خلأهای مهم کشور مسئلهی سرمایهگذاری است. در کنار تولید، سرمایهگذاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین، یکی از کلیدهای نجات کشور از مشکلات اقتصادی، تولید داخلی است که باید همهی مسئولین همّت کنند و فعالان اقتصادی و مردمی و فعّالان فرهنگی و نیز صدا و سیما باید فرهنگسازی بکنند. در این راستا با آغاز سال جدید و همزمان با سخنرانی رهبر معظم انقلاب و تاکید ایشان بر موضوع تورم، برخی مسئولین و نهادها، در راستای تحقق مطالبه رهبری به ارائه راهکارهایی در راستای کمک به کاهش نرخ تورم و رشد تولید پرداختند.
دکتر رئیسی در نخستین جلسه هیئت دولت در سال ۱۴۰۲: دولت خود را ملزم میداند برای مهار تورم و در جهت تحقق شعار سال گام بردارد
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر روز یکشنبه 6م فروردین ۱۴۰۲ در نخستین جلسه هیئت دولت، از عنایتها و حمایتهای مقام معظم رهبری و سخنان راهبردی ایشان در آغاز سال جدید قدردانی و تأکید کرد: دولت به عنوان مخاطب اصلی و مجری فرامین رهبر فرزانه انقلاب همه تلاش خود را در جهت بهبود وضع موجود و خدمترسانی بیشتر به مردم و همچنین امیدآفرینی در جامعه به کار خواهد گرفت. آیتالله رئیسی با اشاره به محور مهم «مهار تورم» در بیانات رهبر معظم انقلاب و آثار مخرب تورم در ایجاد ناترازی و بیعدالتی در جامعه گفت: دولت خود را ملزم میداند با تلاش بیوقفه و بیشتر از گذشته برای مهار تورم و در جهت تحقق شعار سال گام بردارد. رئیس جمهور، «تحول» را مهمترین محور بیانات رهبر معظم انقلاب عنوان و تاکید کرد: دولتمردان تلاش خواهند کرد، با تقویت نقاط قوت و شناسایی و برطرف کردن نقاط ضعف وضع موجود را اصلاح و مطالبه تحول رهبری را محقق کنند.
مسئول بسیج رسانه شهرستان سنقر و کلیایی: مطالبه رهبری با برگزاری جلسات و نصب بنر محقق نخواهد شد
مسؤول بسیج رسانه سنقر و کلیایی موضوع «تولید» و «اقتصاد» را اصلیترین دغدغه و مطالبه مقام معظم رهبری و مشکل اصلی جامعه دانست و گفت: مطالبه رهبری با برگزاری جلسات و نصب بنر توسط مسؤولین محقق نخواهد شد و مسئولین باید با برداشتن موانع و حمایتهای خود انگیزه تولید را برای تولید کنندگان فراهم سازند. حجتالاسلام میلاد فرهنگیان با اشاره به اینکه تورم در جامعه موجب فلج شدن اقتصاد کشور شده اظهار داشت: راه کنترل تورم رشد تولید است. یعنی باید علاوه بر رشد تولید هزینه تولید نیز کاهشی شود و نقدینگیهایی که وجود دارد به سمت تولید سوق داده شود. حجتالاسلام میلاد فرهنگیان، مسئول بسیج رسانه شهرستان سنقرو کلیایی در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، با توجه به نامگذاری سال ۱۴۰۲ توسط مقام معظم رهبری اظهار داشت: تولید و اقتصاد همچنان از اصلیترین دغدغه ها و مهمترین مطالبه معظمله و مشکل اصلی جامعه است و امروزه، یکی از مهمترین مشکلات روز کشور مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است. وی با بیان اینکه تولید مبتنی بر عنصر دانشبنیان میتواند موجب کاهش مشکلات معیشتی و اقتصادی در جامعه شود بر لزوم تلاش مضاعف مسؤولین به جد اشاره و تاکید کرد.
راهکارهای مفید و سازنده جهاد دانشگاهی مرکزی باتوجه به شعار سال و تحقق مطالبه رهبری با ضرورت توجه به حوزه علوم انسانی
دکتر مسلمی نایینی با تأکید بر تحقق مطالبه رهبری و ضرورت تلاش مسئولان در زمینه مهار تورم و رشد تولید گفت: از آنجاییکه وقتی تورم وجود داشته باشد طرحهای علمی، فنی و تولیدی با مشکل مواجه میشود، بررسی و ارائه راهکارهای مهار تورم از اهمیت ویژه ای برخوردار می گردد.
تاکید استاندار خوزستان بر اهتمام به تحقق شعار سال و تحول گرایی
استاندار خوزستان ضمن اشاره به الویت دستگاه ها در به راه انداختن و تکریم ارباب رجوع و لزوم تشکیل شورای معاونین اظهار داشت: مدیران باید نسبت به جانشین پروری و کادرسازی از میان نیروهای شایسته جوان و انقلابی اهتمام داشته باشند.