شهرداری شوشتر/عوارض نوسازی
- شناسه خبر: 12018
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۲۳:۱۶
- نویسنده: modir
قلم کارون:
عوارض نوسازی چیست؟
در نگاه اولیه چنین به نظر می رسد مبالغی که توسط شهرداری وصول می گردد متعلق به اماکن نوساز است. اما به راستی چنین نیست برای اینکه آگاهی بیشتری پیدا کنید به تعریفی واضح از آن می پردازیم.
به گزارش پایگاه خبری قلم کارون از پایگاه خبری شهرداری؛ در نگاه اولیه چنین به نظر می رسد مبالغی که توسط شهرداری وصول می گردد متعلق به اماکن نوساز است.
اما به راستی چنین نیست برای اینکه آگاهی بیشتری پیدا کنید به تعریفی واضح از آن می پردازیم. فیش های نوسازی که به صورت سالیانه توسط شهرداری توزیع می گردد شامل کلیه املاک اعم از اراضی، ساختمان های قدیمی و جدید می گردد و تفاوتی بین نوساز بودن یا قدیمی بودن ملک ندارد. بر اساس قانون نوسازی و عمران شهرداری از جمله ردیف های درآمدی که برای شهرداری ها منظور گردیده، وصول عوارض نوسازی از کلیه اراضی و ساختمان های واقع در محدوده قانونی شهرها در قبال انجام خدمات عمومی از قبیل؛ احداث خیابان، احداث فضای سبز شهری، جمع آوری زباله، آسفالت معابر و خیابان هاو… می باشد. لازم به ذکر است که اخذ اینگونه وجوهات قانونی تنها مختص به شهرداری ها نیست.
سایر سازمان ها و ادارات نیز در چهارچوبی که قانون برای آنها نموده ، وظیفه دارند در قبال اخذ مبلغی معین و مشخص، خدماتی را به شهروندان ارائه نمایند بعنوان مثال؛ شرکت مخابرات از طریق فروش امتیاز تلفن و همچنین وصول حق مکالمه ، خدمات ارتباطی را برای شهروندان فراهم می سازد. سایر شرکت های خدمات رسان مانند اداره آبفا، برق ، گازو … نیز بر همین منوال در چهارچوب وظایفی که برای آنها تعریف شده است مبادرت به اخذ وجوهی به این شکل می نمایند.
شهرداری ها از جمله نهادهایی هستند که بودجه آنها از طریق ارائه خدمات به شهروندان تامین می گردد و سهمی از اعتبارات دولتی نمی برند. خالی از لطف نیست بدانید که شهرداری کهن شهر شوشتر برای جمع آوری زباله و نظافت شهری ماهیانه مبالغ بالایی را هزینه می نماید و این در حالی است که دریافتی شهرداری از محل عوارض پسماند طی ۱۲ ماهه سال مبلغ پایینی بوده است. حال که دانستیم پرداخت عوارض چه نقشی در توسعه شهرمان ایفا می کند، بهتر است که با رویی گشاده و خاطری آسوده با پرداخت به موقع آن، شهرداری را در ساختن شهری در خور و شایسته شما شهروندان یاری نمایند. پس وصول عوارض و انجام خدمات یک رابطه دو سویه است و درسایه این تعامل است که می توان طعم توسعه را چشید و کهن شهر شوشتر را به سمت و سوی ارتقا سوق داد.